måndag 12 november 2012

Känslan av att hoppa. Recension av Emmy.

 Titel: Känslan av att hoppa
 Författare: Ingrid Olsson
 Sidantal: 122
 Utgiven: 2009
 Tidsåtgärd: ca 2-3 timmar





Handling:
Boken handlar om Lisen. Lisen är en blyg tjej som är rädd för allt. En dag får Lisen reda på att en kille så går på hennes skola har hoppat från ett parkeringshus och dog, Lisen börjar då tänka på hur det skulle kännas att stå på parkeringshuset och känna vinden i håret.
Döden kanske är enklare än livet? För att lätta sitt hjärta börjar Lisen skriva brev till den döda killen, hon kände honom inte så väl men det kändes liksom bättre. Det blir som en trygghet.
När hon var yngre var hennes bästa vän Siri hennes skydd och trygghet. Men ju äldre hon blev desto mer började de glida ifrån varandra tills dom knappat träffades längre.
Siri hade alltid varit en sån person som gillar att stå i centrum, tvärtemot Lisen som egentligen bara ville bli osynlig... Hennes familj är helt ovetande om att Lisen inte mår bra, det blir ju bara svårare när hennes familj tror att allt är frid och fröjd.

Åsikt:
Jag hade sett fram emot att läsa denna boken jättelänge men det visade sig att den inte var så bra.
I början ville jag inte sluta att läsa den var väligt spännande och väldigt bra sen blev den sämre och sämre. Jag tror att en av sakerna som gjorde den dålig var att det var samma sak hela tiden. Hon gick till ett café, hon satt tyst med sina vänner, hon skrev dystra tråkiga brev till den döda kille (som man aldrig får veta vad han heter) Jag tycker att det borde hända mycket mer, att det blev som en röd tråd och inte en cirkel...
Ibland trodde jag att boken skulle vända och blir riktigt bra, men då blev det inte som man hoppades....


Avslöjande...
Markera om du vill se:
Lisen träffar en kille, man tror att dom kommer bli tillsammans och han kommer hjälpa henne att bli av med sin rädsla, men istället klagar hon på honom i breven om att hon inte vill träffa honom men det gör hon endå.


Ingrid Olsson:
Ingrid Olsson släppte sin första bok "Medan mamma sover" 2003. Hennes böcker är skriva av hennes egna upplevelser och är ungdoms böcker. När hon var yngre ville hon inte alls bli författar utan tyckte det var ganska råkigt att skriva och hon var inte särskilt bra på det heller, hon ville bli florist. Hon praoade som det och insåg då att det inte var något hon ville stasa på. Allt började när henns kille gjorde slut. Hon blev väldigt ledsen men istället för att hänga upp sig på det skrev hon en "självbiografi". Det var så hon insåg vad hon vilel göra. Hon har gick skrivarlinjen på Bollnäs folkhögskola.

Böcker hon skrivit:



  • Medan mamma sover (2003)
  • stenhjärta (2005)
  • Betong fjäril betong (2006)
  • Långt ifrån cool (2008)
  • Ett litet hål i mörkret (2008)
  • Känslan av att hoppa (2009).
  • Långt ifrån kär (2009)
  • Komma över (2010)
  • Långt ifrån liten (2010)
  • Jag vill bara att du gillar mig (2011)


  • Boken får: ***** 1/5


    Recensionen är skriven av: Emmy Kroon










    1 kommentar:

    1. Bra användning av verktget "blogg" med bild, text, dold text, punktlista mm som fungerar bra ihop.

      Använd de/dem istället för dom

      kommatecken: tex , men...

      gör styckesindelning med blankrad eller indrag

      SvaraRadera

    Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.