tisdag 13 november 2012


Bokrecension Känslan av att hoppa (Felix)
Författare: Ingrid Olsson
Bokförlag: Rabén & Sjögren
Sidor: 122
Utgivningsår: 2009

Handling
Boken handlar om Lisen. Det har nyss hänt en tragegi på hennes skola. En kille har tagit livet av sig, han hoppade från ett parkeringshus. Lisen mår inte bra. Hon får sämre och sämre självförtroende. Hon skriver till denna killen i en ”dagbok”.Hon går upp på taket där han hoppat många gånger. Hon tänker mycket på honnom hela tiden, fast hon inte kände honom. Hon undrar hur det käns och hoppa. Är det skönt? Gör det ont? Döden är kanske lättare än livet? Det är många frågor hon vill ha svar på. När hon va liteh var henes bästa vän Siri. Siri är snarare motsatsen till Lisen nu. Siri gillar att stå i centrum och synas. Lisen vill helst försvinna och va osynlig.

Åsikt
Jag trodde boken skulle va bättre. Jag sprang ner till biblioteket för och låna den. Men det verkar va ett misstag. Boken var väldigt långtråkig. Ibörgan var den intresant sen bara blev den sämre och sämre.Jag tror att anledningen är att det hände samma tråkiga grejer hela tiden. Hon skriver till en död kille, hon vill inte gå till skolan, hon går till ett cafe. Det var synd att den inte va så bra. För jag tror att den kunde bli bättre.

Författare
Ingrid Olsson skriver barn och ungdomsböcker hon släppte sin första bok 2003  ”medan mamma sover”. När Ingrid var liten ville hon inte bli författare hon gillade inte och skriva eller läsa. Hon ville bli florist. Allt började när henns kille gjorde slut. Hon blev väldigt ledsen men för att försöka sluta tänka på det skrev hon en "självbiografi".

Böcker Ingrid har skrivit
  Medan mamma sover (2003)
  Stenhjärta (2005)
  Betong fjäril betong (2006)
  Långt ifrån cool (2008)
  Ett litet hål i mörkret (2008)
  Känslan av att hoppa (2009).
  Långt ifrån kär (2009)
  Komma över (2010)
  Långt ifrån liten (2010)
  Jag vill bara att du gillar mig (2011)

Boken får 1/5 i betyg.

2 kommentarer:

  1. du har endel utryck fel tex hur det känns att hoppa.

    endel bokstäver har kommit i fel ordning

    du behöver läsa igenom noga!

    Du uttrycker dig bra i övrigt, får fram vad du tycker på ett bra sätt och din recension är trevligt upplagd. Bra!

    SvaraRadera
  2. översta underrubriken har hamnat lite tokigt också.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.