onsdag 24 oktober 2012

Logg 4: Sommaren före sjuan

Paulina kan inte sluta tänka på Kalle, men allt förändras när hon åker på fotbollsläger under sommarlovet. Där sker vändpunkten. Under fotbollslägret träffar hon Nicolas som ska börja i hennes klass till hösten. Hon börjar helt plötsligt tänka på honom i stället för Kalle. Dagarna går och Paulina umgås mer och mer med Nicolas. Hon får känslor för honom och dom blir tillsammans.
Kalle finns inte i hennes tankar längre. Förut var han den enda hon tänkte på.

Bokens upplösning är inte så tydlig. Kalle och Paulina förlorar varandra som bästa vänner, vilket var ganska oförutsägbart. Kalle är tillsammans med Tessan och Paulina är ihop med Nicolas. Stämningen är stel mellan Kalle och Paulina. De hade varit bästisar så länge de kan minnas, men under en sommar förändras allting och de splittras.
Eftersom det finns en fortsättning på boken, så slutar den ganska hastigt. Det finns fortfarande frågor som är olösta. T.ex undrar man om Paulina och Kalle blev vänner igen, om Kalle och Tessans förhållande kommer hålla eller om Kalle inser att han sårat Paulina.

Hur vi tycker: Vi tycker att vändpunkten är bra och att den sker på ett bra ställe i boken. Man blir nyfiken på Nicolas och hur han är.
Upplösningen kunde varit lite bättre, lite tydligare, men jag tycker ändå att den är hyfsat okej. Även att många frågor var oklara vid bokens slut, var det bra eftersom att det blir som en cliffhanger och man vill gärna läsa seriens nästa bok.

Kramar
Julia & Ronja

1 kommentar:

  1. Bra analys av bokens upplägg och slut. Många exempel och förklaringar.

    Många serier känns ju ofta så, att det inte är ett riktigt avslut i slutet av boken. Endel triologier kan man nästan se som en enda jättetjock bok, uppdelad på tre delar bara.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.