onsdag 24 oktober 2012

Logg 4 (2012-10-22)

VARNING! Ni som inte vill veta slutet på boken Medan mamma sover, LÄS INTE DETTA INLÄGG!!!!!
Författaren Ingrid Olsson



Det finns INTE riktig någon vändpunkt i boken. I början av berättelsen dricker mamman och det fortsätter hon med ända tills upplösningen kommer. 

Själva problemet i boken är ju att mamma Karin är alkoholist och det finns inte nån riktig början utan problemet är från början till slutet då upplösningen kommer. Ida och Stina lurade Karin att komma till Stina. Där var också en alkoholterapeut, tillsammans fick de iväg Karin till ett behandlingshem. Men man får inte reda på ifall hon klarar det eller inte.

NELLIE, ENYA & LOVISA: Vi tycker det var rätt att mamma Karin åkte till ett behandlingshem, för där kunde hon få hjälp med att sluta dricka. Men som sagt man får inte reda på ifall hon slutar dricka. Det är lite dåligt tycker vi. Vi tycker slutet var rätt förutsägbart, för de flesta böcker slutar bra.
                                                                                                                   


STORA blogghälsningar Nellie, Lovisa, Enya

1 kommentar:

  1. Det kanske inte heller är det som är tanken/målet med bokens handling - att mamman ska sluta dricka. Målet med boken kanske är att dottern ska våga prata om problemet. Så att hon kan må bättre. Eller vad tror ni?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.