fredag 19 oktober 2012

Logg 3: Sommaren före sjuan

Handling: Sommaren före sjuan handlar om Paulina och Kalle som är bästisar. Kalle och Paulina ska börja högstadiet i höst. När dom träffar sin nya klass blir Kalle helt förälskad i den nya tjejen Tessan.
Paulina har känslor för Kalle, så när han börjar gilla Tessan blir hon svartsjuk. Hon gör allt för att Kalle ska tycka illa om Tessan, men han kan inte sluta tänka på henne.
Kalle och Paulina har alltid varit bästisar, men nu kan de plötsligt inte prata med varandra. Kalle undrar varför det alltid blir så konstig stämning när de pratar.

Interna konflikter: Det finns några interna konflikter i boken. Paulina vill att Kalle ska sluta ignorera henne, och börja gilla henne istället för Tessan.
Kalle vill att allt ska bli som vanligt mellan honom och Paulina. De har glidit ifrån varandra sedan de träffade den nya klassen.

Externa konflikter: Det finns även externa konflikter i boken. Kalle och Rozanna (Tessans bästa vän) kan inte gå i samma klass längre eftersom Kalles pappa och Rozannas mamma börjat dejta och träffa varandra. Paulina vill och försöker få Kalle att byta skola, till fördel för henne själv. Om han byter skola så träffar han inte Tessan varje dag, och då kanske dom tappar kontakten, och Kalle börjar gilla Paulina istället. Men Kalle vill inte byta skola.

Gruppens åsikt: Vi tycker att handlingen är bra, men att det fattas någon händelse som hade gjort boken mer spännande. Interna och externa konflikter är däremot bra, för då händer det något i boken som gör en mer fängslad och får en att tänka till.
Boken är uppbygd så att varje kapitel handlar om antingen Paulinas vardag, Kalles vardag eller Rozannas vardag. Det tycker vi är bra för då blir det variation och boken handlar inte om samma person hela tiden. Detta sättet gör att man får reda på vad personerna tycker om varandra.

Julia & Ronja

1 kommentar:

  1. Bra tjejer!
    Utvecklade svar och exempel med stöd i texten.
    /Johanna

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.