fredag 5 oktober 2012

Logg 1: Sommaren före sjuan

                                                                                                                                                                                                                                                                 

Titel: Sommaren före sjuan
Författare: Pernilla Gesén
Förlag: B. Wahlströms Ungdomsböcker               
Utgivningsår: 2006  
Antal sidor: 170            


Vi valde denna boken för att vi tyckte den lät intressant och spännande, en bok med mycket händelser. Titeln är bra, och vi fick ett intryck av att huvudpersonen har varit med om en händelserik sommar med mycket känslor. 

Angående bokomslaget tycker vi att det är lite för enkelt, det kunde varit bättre. Vi tycker att det hade varit finare om det var en riktig bild och inte en tecknad/ritad framsida.

Inledningen är bra och man kommer snabbt in i boken. I början beskriver dem ganska mycket om huvudpersonerna Paulina och Kalle, vilket är bra för då får man snabbt en bild av hur dem är.
Vi tycker att en inledning ska vara mellan 1-2 sidor. Den ska vara spännande och fängslande så att läsaren vill fortsätta läsa.

Lite ur bokens inledning
Paulina är irriterad på sig själv. Hur många gånger har hon inte ringt på hemma hos Kalle? De har känt varandra sedan fyran. Och här står hon utanför sin bästis ytterdörr med fjärilar i magen! Hon måste verkligen skärpa sig. Paulina tar ett djupt andetag och sätter pekfigret på ringklockan. Snart far dörren upp och en yrvaken kille med massor av rufsigt hår blir synlig...














Julia & Ronja




1 kommentar:

  1. Bra! Ni förklarar utförligt hur ni menar. Bra språk och ni utnyttjar mediets olika finesser:)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.