fredag 12 oktober 2012

Logg 2: Sommaren före sjuan



Författaren Pernilla Gesén


Personbeskrivning:
Huvudpersonen Paulina är 13 år och ska precis börja sjuan. Utseendemässigt så beskrivs hon inte så mycket i boken, men omslaget visar en bild av henne. Hon har långt blont hår och vanliga kläder, är smal och ganska lång.. Författaren beskriver heller inte så jättemycket om hur Paulina är i sättet, men vi tror att hon är en vanlig snäll tjej. På omslagets bild ser hon sårad ut, eftersom Kalle, hennes bästa kompis är kär i Tessan, den nya tjejen i klassen. Hon blir väldigt lätt svartsjuk på Kalle. Paulina har börjat få känslor för honom, men hon tror inte att det är ömsesidigt. Hon hatar Tessan, hon tycker att hon är äckligt och dum, medan Kalle tycker att hon är den finaste han sett, med dom finaste ögonen och vackraste håret.

Kalle är Paulinas bästa vän. De har varit det sedan flera år tillbaka.
Bokens omslag visar att han är lång, med kort blont hår och vanliga kläder. Han ser äldre ut för sin ålder på 13 år. Han bor i lägenhet med sin familj.

Tessan är kort, och lite kurvig, med långt blont hår. Hon är kaxig och har spydiga kommentarer. Hon ser äldre ut än vad hon är. Tessan har en tuff attityd, och hon tror att hon är cool och äger alla.

När Paulina och Kalle ska träffa sina nya klass under sommarlovet förändras allt. Ny vänskap och pirrande kärlek uppstår. Men även tårar och ilska...

Hur vi tycker:
Sommaren före sjuan är en bok som är lätt att känna igen sig i. Personerna i boken är i samma ålder som vi, och handlingen handlar om en ganska vanlig situation i tonåren.

Julia & Ronja

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.